Till umu.se

Databaser public access

Folkmängd 1810-1990

Sökverktyget Folkmängd 1810-1990 låter dig ta del av den information som finns samlad i DDB:s folkmängdsdatabas. Här kan du hitta uppgifter om den totala befolkningen i Sveriges församlingar, städer och nuvarande kommuner enligt nedslag gjorda vart tionde år ända från 1810 till 1990.
Läs mer om Folkmängd 1810-1990 och testa själv

INDIKO – kyrkböcker på nätet

Skulle du själv vilja söka i DDB:s kyrkoboksdatabas, med data från 1700- och 1800-talens kyrkböcker, kan du använda DDB:s sökverktyg INDIKO. Med hjälp av INDIKO går det inte bara att hämta info om individer i valda församlingar, utan också att söka direkt i de olika kyrkböckerna och återskapa sidor ur dessa.
Läs mer om INDIKO och testa själv

SHiPS – Swedish Historical Population Statistics

SHiPS är ett annat internetbaserat verktyg som ger dig tillgång till statistik från Tabellverket. Informationen visualiseras i första hand på en karta över Sverige, men du kan också ladda ner filer, diagram och kartor.
Läs mer om SHiPS och testa själv

Tabellverket på nätet

Med hjälp av sökverktyget Tabellverket på nätet kan du botanisera bland de data som finns i DDB:s tabellverksdatabas. Tabellverket innehåller alla uppgifter som prästerna fyllde i om församlingens medlemmar på särskilda formulär och sände in till Tabellkommissionen från 1749 till 1859.
Läs mer om Tabellverket på nätet och testa själv


Sidansvarig: Nina Brynefall

Utskriftsversion